Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Pongó János :
Őseink betűi


2010.11.18.Őseink betűi elevenedtek meg a gyerekeknek készített feladatlapokon.

2010. november 16-án iskolánkban rovásírás versenyt rendeztek a tanárok. Olyan sok gyerek jelentkezett a versenyre, hogy 3 helyre kellett osztani őket. A 8. a osztály és az ötödikesek a hallás-ritmus teremben voltak. Szerintem könnyűek voltak a feladatok. A nyolcadikosok kicsit nehezebbeket kaptak, mint az ötödikesek.

20 perc alatt megcsináltam az összes feladatot. Sok gyerek azt mondta, hogy könnyen meg tudták csinálni az átírást. Az ötödikesek is nagyon örültek a versenynek. A versenyen rovásírással írt szöveget kellett átírni „magyar" betűkre. Az ötödikesek Móra Ferenc Zengő ABC című verséből kaptak egy részletet. A nagyobbak hosszabb szöveget kaptak: ők a Csángó himnusz két versszakát írhatták át. A feladatokat Pongó János tanár bácsi készítette. A verseny megrendezésében Cseh Sándorné, Dr. Sebestyén Emilné és Zsdánszki Csilla tanár nénik segítettek még.
Köszönjük a tanároknak, hogy ilyen jó szabadidős programot találtak ki nekünk. Élveztem a feladatokat. Nagyon jó volt ez a kikapcsolódás.

Stark Richárd, 8. a

A versenyen 32 gyerek vett rész. A legjobb, hibátlan teljesítményt Végvári Ádám érte el, így ő lett az első helyezett.
A versenyt a Felsős Anyanyelvi Munkaközösség szervezte és rendezte meg - a gyerekek örömére.

pongo-P1010012.jpg pongo-P1010014.jpg