Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Pongó János :
Jutalomnapok Brüsszelben


2012.06.11.Brüsszelben, az Európai Parlamentben jártunk

Engem, Szécsi Tamást és Nagy Angélát választottak a Mlinkó István EGYMI-ből, hogy képviseljük  iskolánkat Brüsszelben. Nagyon örültünk a lehetőségnek, de kicsit izgultunk is, mert még sohasem utaztunk repülőgépen.

Június 5-én reggel 9 órakor indult a gép Budapestről. Rózsika néni volt a kísérőnk, ő is hallássérült és jól tud jelelni is. Nagyon tetszett nekünk az út, nézelődtünk kifelé az ablakból. Magasan mentünk. 11 órakor érkeztünk Brüsszelbe. A csomagokat könnyen megtaláltuk, mert lila színű szalagot kötöttünk a fülére. Elmentünk a szállodába busszal, 4 órakor elindultunk a Parlamentáriumba. Kaptunk egy telefonszerű készüléket, amiben volt magyar nyelv is. Ez egy interaktív kiállítás volt. Monitorokon ment az adás, minden fényes volt és mozgott. Később elmentünk a főtérre és megnéztük a szobrot. Könnyen megtaláltuk az éttermet. Nagyon finom volt a vacsora. Utána sokat beszélgettünk és még várost is néztünk. Este későn feküdtünk le.

Másnap korán keltünk és reggeliztünk. Finom ennivalót kaptunk. Elmentünk az Európa Parlamentbe. Rengeteg szék volt ott.

pongo-Brusszel_105.jpg

Fél kettőkor megnéztük a Mini Európa Makettvárost. Nagyon tetszett nekünk. Az Oceade élményfürdőben jókat csúszdáztunk, kellemes langyos volt a víz. Az Atomium Brüsszel jelképe. Ez egy hatalmas szobor a szén atomról. Egy gömb 18 méter átmérőjű, és az egyikben étterem is van, de mi nem ettünk ott.

Este újra várost néztünk. Ellátogattunk a főtérre. Fél 7-kor mentünk vissza a szállodába.

Csütörtökön reggeliztünk, már nem volt program, de sokat sétálgattunk. Fél 3-kor mentünk a repülőtérre.

Nagyon jól éreztük magunkat Brüsszelben és köszönjük ezt a lehetőséget!

Szécsi Tamás