Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Pongó János :
Sopronban jártunk - kupát nyertünk


2013.03.01.Az egri csapat eredményei a XXVII. Hanyvári Pál Emlékversenyen:


Szécsi Tamás, 8. o. (siket) szájról olvasásban 1. helyezés;
Éliás Márk László, 6. o. (siket) szövegértelmezésben 4. helyezés;
Papp Benjámin, 8. o.(nagyothalló) szájról olvasásban 1. helyezés;
Krajczár László,8. o.(nagyothalló) szövegértelmezésben 2. helyezés;
Kovács Martina, 8. o. (integrált) szövegértelmezésben 2. helyezés;
Karácson Dóra, 8. o. (integrált) szövegértelmezésben 3. helyezés.
Hallásnevelés versenyben Kovács Martina, 1. hely
Krajczár László 1. hely
Éliás Márk László 1. hely

pongo-Nokia093.jpg

„Szerda délelőtt indultunk el vonattal. Egertől Budapestig vonattal utaztunk, majd Budapesttől Sopronig egy kis busszal indultunk budapesti gyerekekkel. Sopronba úgy fél hét körül érkeztünk meg. Felvittük a táskákat a hálóba, azután menni kellett vacsorázni. A vacsora nekem nem annyira ízlett, de azért megettem. A vacsora után kipakoltunk a hálóban, megágyaztunk, fürödtünk. 9 órakor takarodó volt. Sajnos nem bírtam aludni, mert az ágy kicsike volt, és meleg is volt.

Reggel fél hétkor keltünk fel. Lementünk reggelizni. Sopronban mindenkinek magának kellett megcsinálni a szendvicset.8 órakor kezdődött a verseny, ami 11 óráig tartott. A feladatok nem voltak annyira egyszerűek, mint gondoltam. Ilyen feladataink voltak: újságcikk, általános kérdések, fixáció, rejtvény, és a végén fogalmazást kellett írni.

...A tízórai után hallás-ritmus nevelés versenyen vettem részt. Adtak egy papírt, és különböző hangokat játszottak. A papíron be kellett karikázni, hogy melyik hang szólt.

Ebéd után kimentünk a városba sétálni. Agyon fagytam, mert olyan hideg volt. Visszamentünk a suliba, és egy kicsit felmelegedtünk. Ezután elmentünk vásárolni a Lidl-be. Vacsora után diszkó volt a tornateremben. Csak kicsit táncoltam, mert a többiek sem táncoltak. A diszkó után felmentünk a hálóba, és ott beszélgettünk.

Pénteken a reggeli után volt az eredményhirdetés. Izgultam, hogy hányadik leszek? Kicsit szomorú voltam, amiért csak második lettem, de azért örültem. Az eredményhirdetés után János bácsi megveregette a vállamat, és ez jó érzés volt.

Sopronban jól éreztem magam János bácsival és a többiekkel."

Krajczár László, 8. o.

„Amikor vége volt a szájról olvasó versenynek, akkor volt egy makett-verseny. Ez olyan volt, hogy egy néni mondott mondatokat, és annak megfelelően kellett lerakni a figurákat és a tárgyakat. Amikor ennek is vége volt, csak utána mehettünk ebédelni. Délután kimentünk az egriekkel a városba. Szép város Sopron. Este finom vacsora volt, majd ezután diszkó következett a tornateremben.
Pénteken reggel volt az eredményhirdetés.  Nagyon izgultam, amikor mondták a nagyothallók eredményeit a szájról olvasási versenyről.  Első lettem, nagyon örültem. A nagyothalló csapatunk is első lett, ezért kaptunk egy kupát.
Az eredményhirdetés után azonnal indultunk vissza a kisbusszal Budapestre, aztán vonattal jöttünk haza. Elég hosszú volt az utazás oda-vissza.
Nagyon jól éreztem magam, és szeretnék újra elmenni Sopronba."

Papp Benjámin, 8. o.

pongo-P1050439.JPG