Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Pongó János :
Egy sportos délután - rovásokkal


2013.11.22.2013. november 20-án integrált játékos-ügyességi verseny volt iskolánkban.

pongo-DSCF0195.JPG

Négy iskolából érkeztek erre a délutánra alsó tagozatos, 8-10 éves gyerekek és tanáraik: a Szent András Iskolából, a Tinódiból, az Arany János Iskolából és a Szalaparti Módszertani Intézményből. A rendezvény célja az volt, hogy mozgáslehetőséget biztosítsunk a gyerekeknek. Szerettük volna azt, hogy megtapasztalják a közös játék örömét, szerettük volna erősíteni a halló és sajátos nevelési igényű gyerekek kapcsolatát. A közös játékban a gyerekek észre sem vették a „másságot", elfogadták egymást, közösen küzdöttek a győzelemért. Az iskolák nem egymás ellen versengtek, hanem minden iskolából egy fiú és egy lány került a vegyes csapatokba. Összesen 48 gyerek sportolt ezen a délutánon. A sportdélutánt közös uzsonnával zártuk.

Amíg az alsósok egymással versengtek a tornateremben, addig a felsősök rovásírás versenyen mérhették össze tudásukat.

pongo-nokia_063.jpg pongo-nokia_064.jpg

A versenyen három feladatot kellett megoldaniuk a gyerekeknek. Az első két feladat egyszerűbb volt, azokat gyorsan átírták a tanulók. A harmadik feladatban egy Petőfi-vers részletét kellett „lefordítani" rovásírásból magyarra. Ennél a versrészletnél a sok rovás már több diáknak okozott problémát. Sokan nem végeztek az átírással a megadott időig.
A versenyt Szabó Lilla, LOG 4. osztályos tanuló nyerte meg hibátlan teljesítménnyel. A gyerekek kérésére tavasszal ismét rendezünk rovásírás versenyt.