Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
T.E. :
Az Európai Diáksport Napja


2021.09.27.Az Európai Diáksport Napja

 

A Magyar Diáksport Szövetség a hosszú COVID-időszak után újra mozgásra hívta az iskolákat az Európai Diáksport Napján, szeptember 24-én. Idén az esemény fő célja az, hogy az élménysport programokkal a gyerekek életébe újra visszatérjen a testmozgás, ennek érdekében kreatív mozgásterek kialakítására ösztönözze az intézményeket, és hogy minél több gyermek újra megtapasztalhassa a közösségi sportolás örömét.

 

Intézményünk is csatlakozott a diáksport mozgalomhoz. Szeptember 22-én rendeztük meg az idei Európai Diáksport Napot.

pongo-Igazolas_es_badge_az_ESSD_megvalosulasaert.jpg

Délelőtt - az esős idő miatt - a testnevelésórákon a tornateremben kialakított mini „Exatlon pályát” próbálhatták ki a gyerekek. Az óraközi szünetekben az épületünk I. és II. emeletén, az alsó és felső tagozatosok különböző mozgásos feladatokat teljesítettek.  Az alsósok számára zenés gimnasztika, a felsősöknek „kéztengó”, pingponglabda fújás, léggömb adogatás, dekázás és bójás társasjáték biztosította az aktív és kreatív mozgást.

Az esőmentes délutánnak köszönhetően az egri Szentmarjay Tibor Városi Stadionban teljesíthették kicsik és nagyok, egymást segítve a felhívásban szereplő kötelező elemet, a 2021 méter futást.

pongo-eds1.jpg

 

A Mlinkóban is már több éve megszervezzük az Európai Diáksport Napot, ahol a gyerekek minden alkalommal új mozgásélményekhez juthatnak, megtapasztalhatják a közösségi mozgás örömét, miközben egymás elfogadását, segítését is hangsúlyozzuk.

 

Az idei évben is jól érezte magát minden résztvevő a rendezvényen. Bízunk benne, hogy jövőre is lesz lehetőségünk ezt a napot emlékezetessé tenni.

pongo-eds2.jpg

 

Hazánkban idén minden eddiginél több: 1588 intézményt mozgatott meg az esemény. Az Európai Sporthét eseménysorozat részeként zajló élmény sportnap egész Európában csaknem negyven országban zajlott, több mint 2 millió iskolás részvételével.