Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
K.T. :
Pályaorientációs nap az iskolában


2021.12.15.2021. december 11-én, szombaton pályaorientációs napot tartottunk.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarából eljött hozzánk Kun Krisztina, aki a hallásritmus teremben tartott egy tájékoztatót a megváltozott középiskolai továbbtanulási lehetőségekről. Megtudtuk, hogy a szakiskolák és a gimnáziumok mellett ezentúl lehetőségünk van technikumban is továbbtanulni, ami egy 5 éves képzés, és a szakmai vizsga mellett itt érettségit is lehet szerezni. Nagyon örültünk, hogy a jövő évtől ösztöndíjat is kaphatunk, ha jól tanulunk. Krisztina néni szakmabemutató videókat is mutatott nekünk, megismerhettük az autószerelő, a buszvezető, a gáz- és központi fűtés szerelő, a szakács, a pincér, az asztalos és a villanyszerelő szakmákat. Kaptunk egy kiadványfüzetet is, amelyben minden szakma szerepel, és az is, hogy milyen iskolában lehet azt megtanulni.

Tízórai után csoportokban dolgoztunk tovább.

Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanárai és diákjai sok érdekes dolgot hoztak el nekünk. Az egyik állomáshelyen ezekkel ismerkedhettünk meg.

Bemutatták egy hibrid meghajtású személygépkocsi működését egy oktatófal segítségével. Volt villanyszereléses feladat, ahol áramköröket lehetett építeni. A gépészethez egy csavaros játékot próbálhattunk ki, és autómárkák nevét gyakorolhattuk. A faipari és asztalos szakmához fafajtákat kellett felismernünk, és volt egy memóriajáték is.

A másik csoport ezalatt az informatika teremben próbálhatott ki egy szakmafelismerő játékot.

A harmadik helyszínen pedig az Amerikából jöttem játékot játszottuk. A kitalált foglalkozás nevét betűkből ki is kellett raknunk.

Nagyon érdekes, változatos volt a délelőtt, amit vidáman, jókedvűen töltöttünk el.

Szerintem a többiek is, és én is nagyon jól éreztem magam.

 

<

Kovács Tamás

logopédiai 8. osztályos tanuló