Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
:
Mlinkó-hét 2022. október 10-14.


2022.10.17.Mlinkó-hét

2022. október 10-14.

 Hosszú évek óta hagyomány, hogy október közepén Mlinkó-hetet tartunk. Megemlékezünk iskolánk alapítójáról, Mlinkó Istvánról.

Felidézzük az iskola történetének főbb eseményeit. Ezzel indult a jubileumi hét is az emléktáblánál, majd az osztályok a szép őszi időben kisétáltak a Hatvani temetőbe, és mécseseket gyújtottak az elhunyt igazgatóink sírjánál.

 Idén ez a hét a hallás hete is volt. A különböző korosztályoknak szervezett programokon fontosnak éreztük, hogy a gyerekek megértsék/megéljék a hallás jelentőségét, a hallásfigyelem fontosságát és a hallókészülékek, CI használatának szükségességét. Az óvodások hangfelismerő, hang és mozgás összekapcsoló, történetmesélő játékokban ügyeskedtek.

A II. emeleti alsós osztályok három csoportban játszottak. 1-1 hallássérült és logopédiai osztály közösen kapott különféle, halláshoz kapcsolódó feladatot: "hangposta", "hangmemori", "hallókészülék puzzle" stb. Nagy sikere volt a logopédiai osztályosok körében a szájról olvasás és a daktil abc kipróbálásának is. Érdeklődéssel figyelték iskolánk audiológus asszisztense, Hajni néni bemutatóját a hallókészülékekről. Kíváncsian hallgatták a sztetoklippel, hogy mit és hogyan is hall egy hallássérült a készülékével. Az alsósok mindezekről szép rajzokat is készítettek, és múltidéző sétán is részt vettek.

Minden osztályból kiválasztásra került a legszebb rajz. Készítőik: Ádám Dzsesszika, Végh Alex, Balog Róbert, Berecz Kinga, Dorkó Bence és Markó Sára.

Az I. emeleti osztályok csapatversenye is izgalmas feladatokból állt, amiről külön beszámoló készült.

Szokásos Mlinkó-heti program az ügyességi versenyekből álló sportdélután is. Ötletes és vidám játékokban tehették próbára magukat a kicsik és a nagyok egyaránt. A pénteki ünnepségen kiderült, hogy a kicsik között a SÁRGA, a nagyok között a ZÖLD csapat szerezte meg az I. helyet.

Ilyenkor kerül átadásra az előző tanévben legtöbb használt elemet gyűjtő osztálynak az emléklap és a hozzá járó jutalom.  Ezt most a log. 4. osztály vehette át.

Mindannyiunk közös felelőssége, hogy az intézmény jó hírét tovább éltessük. A köszönetünket kifejező virágokat a tanulók képviselői helyezték el a Mlinkó-képnél.

 

Minden szervezőnek, segítőnek és résztvevőnek nagy-nagy köszönet!

Képek a Fotóalbumban