Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
:
Iskolatörténeti vetélkedő


2022.10.17.Iskolatörténeti vetélkedő

Csütörtökön, ebéd után a felső tagozatos tanulók iskolatörténeti vetélkedőn mérték össze tudásukat. A versenyt a „hallás hete” jegyében rendeztük.A tanulók 4 vegyes csapatban versenyeztek. Az egyes csapatok különböző színű mellényt viseltek, ezek színe adta a csapatok nevét.

Először egy, a hallás folyamatáról szóló rövid videót láthattunk. Majd egy szöveg segítségével a hallásjavító eszközök fejlődésének történetével ismerkedhettek a tanulók. Utána jöttek a feladatok. Volt szókeresés, labirintus, hang és képfelismerés… A csapatok két-két tagja az iskolánk weblapján keresgélt, hogy megtalálják a kérdésekre a jó válaszokat. Az ellenőrzésnél meglepődtek, hogy mennyivel rövidebb idő alatt is eljuthattak volna a jó megoldásig. Csapatonként egy-egy tanulónak az iskola épületében levő tárgyakat kellett fénykép alapján megkeresnie, s minél pontosabban leírni, majd az iskola alaprajzán bejelölni, hogy hol található. A logopédiai osztályos tanulóknak lehetősége volt kipróbálni a szájról olvasást. Fülhallgatóval a fejükön, zene mellett, zajos környezetben kellett szavakat megérteniük. Kiderült, hogy ez nem is olyan könnyű feladat. Az Add tovább! játékban néhány, az iskolai élettel kapcsolatos szót kellett elmutogatni/megsúgni egymás után a csapattársaknak. A rajzos feladatban a csapat két-két tagjának azt kellett lerajzolni, hogy miért jó nekünk, ha hallunk, ill. miért rossz, ha nem hallunk.

A verseny remek hangulatban telt. Volt izgalom és sok nevetés.

Elég szoros lett az eredmény, csak néhány pont különbség döntött az egyes helyezettek között.

1. helyezett     Kék csapat     84 pont

2. helyezett      Piros csapat      83 pont

3. helyezett      Sárga csapat      78,5 pont

4. helyezett      Zöld csapat      77 pont

 

Dicséret illeti Kis Norbertet a weblapos feladat hibátlan megoldásáért, Kalocsai Kiarát, a szájról olvasásban nyújtott teljesítményéért, és Péter Alexet a „a tárgykereső gyorsaságáért”.

A rajzokat készítették: Mihajla Rita, Szabó Alex, Juhász József, Váradi Alida, Fodor Dávid, Molnár Petra, Ádám V. Virág, Lakatos Leona

Köszönjük mindenkinek az előkészületeket, a részvételt, s a sok segítő munkát!