Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Pongó János :
A váci tanulmányi verseny 2014.


2014.05.20.Az egri csapat az iskolák közötti versenyben a 3. helyet szerezte meg.

pongo-Vac_kicsi.jpg

Ebéd után Angéla, Vivi, Denisa, a tanárok és én elmentünk az egri buszpályaudvarra. Láttam, hogy egy szép nagy, fehér autóbusz indul Budapestre. Az utazás 13 órától 15 óráig tartott. A busz a Puskás Ferenc stadionhoz érkezett meg. Lementünk a metróhoz és az új metróval a Deák Ferenc térhez utaztunk. Innen egy másik, régi metróval utaztunk a Nyugati pályaudvarhoz. Kb. 30 perc alatt odaértünk. Az állomásról gyalog mentünk az iskolához. Az iskolában gyorsan kipakoltunk a hálószobákban, majd elmentünk vacsorázni. Finom bolognai spagettit ettünk. Vacsora után lovas kocsi jött, és mentünk sétakocsikázni a városba. A kocsikázás után filmet nézhettünk. Jó film volt, tetszett nekem.

Másnap fél nyolckor felkeltem, felöltöztem, azután mentünk reggelizni. Reggeli után kezdődött az anyanyelvi verseny. Délelőtt sok feladatot kellett megoldani magyarból. Ebéd után visszautaztunk Budapestre a Természettudományi Múzeumba. Amikor beléptünk Angélával, akkor ősállatok, dinoszauruszok csontvázait láttuk. István bácsi elmesélte az ősállatok történetét. A múzeum megnézése után visszamentünk Vácra. A vacsora után diszkót rendeztek a versenyzőknek.

Pénteken már 7 órakor felkeltem. Gyorsan reggeliztem, mert 8 órakor már kezdődött is a történelem verseny. A feladatok nehezebbek voltak, mint magyarból. Amikor végeztünk, bemehettünk a tornaterembe focizni. Az eredményhirdetéskor megtudtuk, hogy Angéla anyanyelvből 3. helyezést, történelemből 2. helyezést ért el. Én anyanyelvből negyedik, történelemből pedig 3. lettem a siketek között. Az eredményhirdetés után elköszöntünk a váciaktól, és vonattal indultunk megint Budapest felé. Budapesten utaztunk a 4-es metróval is. A Keleti pályaudvartól vonattal indultunk Egerbe. Vivi leszállt Füzesabonyban, mi pedig továbbutaztunk. Anyukám már várt az iskolában.

(Éliás Márk László, 7. osztályos)

Szerdán egy magas busszal elmentünk Vácra. Először leszálltunk Budapesten, azután metróval utaztunk a Nyugati pályaudvarig. Innen indult a vonatunk Vácra. Sajnos esett az eső. Este mindenki egy jó filmet nézett. A címe Szemfényvesztők volt.
Csütörtökön reggel fél tízkor kezdődött az anyanyelvi verseny. A megnyitóbeszéd után megkaptuk a feladatokat. Szerintem közepesen nehéz volt. Az ebéd után elmentünk Budapestre. A Természettudományi Múzeumban jártunk, ahol sok ásványkövet láttunk. Méghozzá valódikat! Itt sok állatot és dinoszauruszt is láttam. Visszamentünk Vácra, ahol a vacsora után diszkót tartottak. Sokat ettem és ittam. Lehetett zenéket is kérni, sokat táncoltam. A diszkó után még egy kicsit ismételtem a történelmet.
Pénteken reggel 8 órakor kezdődött a verseny történelemből. A verseny egy kicsit nehéz volt. Pihentünk, azután a tornateremben focizhattunk. A focizás után volt az eredményhirdetés, ahol sok szép ajándékot és csokit kaptunk. Hazafelé Budapesten metróztunk. Utaztunk a 4-es metróval is! Vonattal érkeztünk meg Egerbe.

(Bana Angéla, 7. osztályos)